Dövme silme kremleri işe yarıyor mu ?

Ocak 20, 2020 Kapalı ile admin

Böylece dövmenize katılmaya hazırsınız. Tabii ki, süreci olabildiğince basit ve başarılı hale getirmek istiyorsunuz ve bu hedeflerin Dövme Sildirme kremini düşünmenize yol açması pek mümkün değil. İstenmeyen dövme sanatınızı silerek çalışan bir evde Dövme Sildirme kremi fikri açıktır, ancak Dövme Sildirme kremi nasıl çalışır ve aslında etkili midir? Size ne bildiğimizi söylemek için buradayız.

DÖVME SİLDİRME KREMLERİNİN AMACI

Dövme silme yöntemlerini anlamaya çalışıyorsanız, dövmenin ne olduğu hakkında temel bilgilerle başlamak faydalıdır. Dövmeler esas olarak dermişinize yapışmış mürekkep parçacıklarından (doğrudan cildinizin altında veya kalın deride yatan kalın bir doku tabakası) oluşur. Neden orada sıkışmışlar? Beyaz kan hücreleriniz (WBC’ler) yabancı materyali taşımak istese de, mürekkep partikülleri WBC’lerin taşıyacağı ve atması için çok büyüktür. Böylece, parçacıklar dermiste sabit kalır ve dövmeler kalıcı kalır – en azından dövme çıkarma yöntemleri resme girene kadar. Temel olarak, her dövme çıkarma yöntemi nihayetinde bu mürekkep parçacıklarıyla uğraşmayı amaçlamaktadır ve aldıkları yaklaşımlar onları ayırt eden şeydir. Örneğin, lazerle dövme silme işlemi, ciltteki pigmenti parçalamak için yüksek hızlı lazerler kullanır ve en pahalı dövme silme yöntemi olsa da, hala en etkili dövme silme yöntemidir. Öte yandan, dermabrazyon cildi yüksek hızlı bir fırça ile zımparalar, sarkma cildi zımparalamak ve mürekkebi çıkarmak için tuz kullanır, eksizyon cildin dövmeli kısmını çıkarır ve dövme çıkarma kremleri mürekkepleri çıkarmak için kimyasallar kullanır.

DÖVME SİLDİRME KREMİ ÇEŞİTLERİ

Dövme çıkarma kremleri topikal tedaviler olarak uygulanır ve en yaygın olarak aktif çıkarma maddesi olarak hidrokinon veya trikloroasetik asit (TCA) kullanılır. Bu iki kimyasal birbirinden oldukça farklı çalışır.

TCA dövme çıkarılması kimyasal yanmaya neden olur – ve evet, göründüğü kadar korkutucu. TCA Dövme Sildirme kremleri, yapışan bazı mürekkep pigmentlerini serbest bırakmak için görünür bir çabada epidermisin katmanlarını yakarak veya soyarak çalışır. Etkinlik düşüktür ve skarlaşma olasılığı çok yüksektir. Muhtemelen, mevcut dövmeniz yerine veya buna ek olarak önemli bir yara izi bırakacaksınız. Dövme Sildirmek için TCA kullanan kremler belki de en kötü seçeneğinizdir.

Diğer yandan, hidrokinon eşit derecede etkisiz olsa da daha az zararlıdır. Kimyasal hidrokinon aslında dermatologlar tarafından epidermiste düzensiz pigmentasyonu içeren bir durum olan epidermal melazmayı tedavi etmek için kullanılır. Hidrokinon, epidermal melazma vakalarında düzensiz pigmentasyonun solmasında etkilidir, ancak diğer melazma, yani dermal ve karışık melazma tedavisinde etkili değildir. Bu vakalar, dermisin düzensiz pigmentasyonunu (mürekkep partiküllerinin bulunduğu doku tabakası) epidermise karşıt olarak içerir. Bu durumlarda, hidrokinon işi yapmak için çok yüzeyseldir. Kimyasal, dövmeler dahil olmak üzere dermiste meydana gelen herhangi bir durumu etkileyemez. Ek olarak, egzamaya neden olduğu gösterilmiştir. TCA dövme çıkarması gibi, bu seçeneğin dezavantajları faydalardan büyük ölçüde ağır basar.

Orada aktif bileşenler olarak TCA veya hidrokinon’a güvenmeyen kremler var. Bulmak zordur ve bulduğumuz kadarıyla, incelemeler her zaman onları dolandırıcılık olarak ortaya çıkarır (örneğin, bu 55 $ Dövme Kreması, ne kadar etkisiz olduğuna dair uyarıyı inceledikten sonra gözden geçirerek). Aslında, kompozisyonlarından bağımsız olarak, Dövme Sildirme kremleri çok sık dolandırıcılık haline gelir. Bu muhtemelen üretiminin FDA tarafından tamamen düzenlenmemiş olmasıyla ilgilidir, bu da aslında herkesin umutlu alıcılara etkisiz tedaviler pazarlamasına izin verir.

DÖVME’Yİ ÇIKARMAK İÇİN BAŞKA BİR YOL

Hayal kırıklığı yaratıyor, ancak kanıtlar açık: Dövme kaldırma kremleri işe yaramıyor. Bu sonuca ulaşan tek kişi biz değiliz – Dövme Sildirme kreminin sayısız hayal kırıklığına uğramış kullanıcılarına ek olarak, Mayo Kliniği ve Amerikan Dermatoloji Akademisi bu kremleri kullanmamanızı şiddetle tavsiye ediyor. Etkisiz, düzensiz ve güvensizdirler.

Çok cesaretiniz kırılmadan önce lütfen sizi umutlu bir yöne yönlendirmemize izin verin: Lazerle dövme silme. İnkar edilemez en etkili yöntemdir ve birçok insan Dövme Sildirme kremini bu kadar çekici yapan özelliklerin çoğunun lazer dövme çıkarmasıyla da sunulduğunu fark etmemektedir. Belki de “lazer” kelimesinin saf kullanımı insanları sürecin göz korkutucu derecede karmaşık olduğuna inandırır. Aksine, aslında dövme çıkarmanın en basit, mantıklı yöntemi olduğunu görüyoruz. Asıl konu şu: Bir lazer, dermiste sıkışmış olan büyük mürekkep parçacıklarını parçalayarak WBC’lerin taşıyabileceği kadar küçük hale getirir. WBC’ler işlerini yapıyor ve aynen böyle, dövme gitti. Roket bilimi değil, ancak daha fazla teknik ayrıntıyla ilgileniyorsanız, bunları buradan okuyabilirsiniz.

Diğer bir yanlış kanı, lazerle dövme silme maliyetlerinin tüm yaşam tasarruflarınızı tüketeceğidir. Dövme kaldırma kremini teşvik eden kaynaklar size prosedürün binlerce ve binlerce dolara mal olduğunu söyleyecektir. Belki de en karmaşık durumlarda fiyat bu rakamlara yaklaşmaya başlar, ancak birçok durumda tüm kaldırma işlemi 1000 dolardan daha azdır.

Etkili bir dövme silme kreminin icat edildiği gün muhteşem bir gün olacak ve kutlamanızın yanında olacağız, ama kesinlikle henüz gelmedi. Sağlığınız, zamanınız ve sürecin başarısı için: Dövme çıkarmayı düşünüyorsanız, kremlerden uzak durun.