Lazer Dövme Sildirme Sonrası Bakım

Ocak 20, 2020 Kapalı ile admin

İlk dövme silme randevunuzdan sonra, cildinizin en etkili şekilde iyileşmesine yardımcı olmak için atabileceğiniz tüm lazerle dövme silme sonrası bakım adımlarını açıklayacağız.

Uygun lazer dövme çıkarıldıktan sonra bakım, hızlı bir iyileşme sürecinden daha fazlası için önemlidir. Lazer dövme çıkarmanın ciltte yanık yarasına çok benzeyen yüzeysel bir yara oluşturduğunu unutmayın. Cildin derhal beyazlaşması, biraz morarma, şişme, kabarma ve kabuklanma gibi beklemeniz gereken birkaç normal yan etki vardır. Bunların hepsi oldukça normaldir ve birkaç hafta içinde azalmalıdır. Bununla birlikte, lazer dövme çıkarıldıktan sonra uygun bakım, cilt renginin bozulması, doku değişiklikleri ve enfeksiyon gibi zayıf yara iyileşmesinden kaynaklanan ek istenmeyen yan etkileri önleyebilir.

LAZER DÖVME SİLDİRME SONRASI ÖNERİLER

Dövmenizin taze olduğu gibi, güneşe maruz kalma, havuz suyu, tuzlu su ve spa küvetleri gibi etkili bir şekilde iyileşmek için lazerle dövme çıkarıldıktan sonra kaçınmanız gereken bazı önemli şeyler vardır. Tedavi edilen dövmenizin üzerine kabuk atması ve muhtemelen kabarması normaldir. Kabarma yaşıyorsanız, kabarcık doğal olarak patlayana ve kabuklanana kadar merhem sürmeye devam edin. Kabukları seçmeyin veya kabarcıklardan herhangi birini kendi başınıza patlatmayın ve tamamen iyileşene kadar bölgeyi kazımak için tıraş veya herhangi bir aktiviteden kaçının. Birçok insan iyileşme sürecinde kaşıntı yaşar. Aquaphor, E Vitamini merhemi veya hidrokortizon kremi gibi bir merhem uygulamak genellikle gerekli rahatlamayı sağlar.

24 Saat Sonra:

Gerekirse, lazer dövme çıkarma işleminizden 2 saat sonra dolaylı düşük basınçlı su ile duş alabilirsiniz, ancak tedavi edilen dövmenizi (banyolar, spa küvetleri, saunalar ve yüzme) ıslatmaktan kaçının. Ağrıyı hafifletmeye ve iltihabı azaltmaya yardımcı olmak için bölgeyi yükselttiğinizden ve soğuk kompreslerle tedavi ettiğinizden emin olun. Ek ağrı kesici ihtiyacınız varsa Tylenol kullanın, ancak ek morarmaya ve diğer istenmeyen yan etkilere neden olabilecek ibuprofen, Aspirin ve naproksenler almaktan kaçının.

3 Gün Sonra:

Lazer dövme çıkarma sonrası bakımın ilk 3 günü için, dövme çıkarma alanını günlük olarak taze steril bir bandajla kaplı tutun ve Aquaphor, Elta MD Post Balsam, Neosporin, Polysporin veya A&D Merhem gibi ince bir merhem tabakası uygulayın. Gerekli olduğunu düşünüyorsanız, yumuşak sabun ve su kullanabilir ve alanı kurutabilirsiniz. Lazerle dövme silme tedavisinden sonra en az üç gün boyunca tüm makyajlardan kaçının.

5-10 Gün Sonra:

Yaklaşık 5-10 gün sonra tedavi edilen alanda bir miktar iyileşme görmeye başlamalısınız, ancak en iyi sonuçlarla iyileşme sürecine devam etmek için doğru lazer dövme çıkarma sonrası bakımı önemlidir. Tedavi edilen dövmenin hafif günlük masajı, vücudunuzun parçalanmış mürekkebi emmesine yardımcı olur ve solmayı hızlandırır. Tedavi edilen dövmenizi kapalı tutun ve tedaviden sonra en az 5-10 gün boyunca doğrudan güneş ışığından kaçının. Lazerle dövme sonrası en etkili bakım için dövmenizi 3 ay veya daha uzun süre SPF 25 veya üstü ile korumaya devam etmelisiniz.

Her zaman olduğu gibi, tedavi edilen dövmenizin nasıl iyileştiği hakkında herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa ve en iyi lazer Dövme Sildirme sonrası bakımı, lütfen ofisimizle iletişime geçmekten çekinmeyin. Personelimiz size en profesyonel tedaviyi sunmak için kayıtlı hemşireler ve plastik cerrahlardan oluşmaktadır.