Lazerle dövmeyi nasıl siler ?

Ocak 20, 2020 Kapalı ile admin

En iyi bilinen ve çok önerilen dövme silme işlemi lazerle dövme silme işlemidir. Ancak, lazerler cildinizdeki dövmeleri tam olarak nasıl giderir? Dövme çıkarma lazerleri cilde yoğun bir ışık bandı enjekte ederek çalışır, ciltteki pigmenti bağışıklık sistemi tarafından işlenebilen ve çıkarılabilen küçük parçacıklara etkili bir şekilde ayıran belirli bir renk bandına odaklanır. Bu yüzden dövmeleriniz, dövme silme seansını izleyen haftalarda en çok soluklaşmayı gösterecektir.

Bunun gerekli olmasının nedeni daha derinlere bakarak bulunabilir. Çoğu dövme mürekkebi, ağır metaller ve cildin altına yapışan diğer parçacıklardan oluşur. Bu metaller dövme için pigmentasyon sağlayan şeydir, ancak aynı zamanda vücuttan daha derin bir reaksiyona neden olurlar. Bu mürekkep cildinizin altına yerleştirildikten sonra bağışıklık sisteminiz çalışmaya başlar, bu mürekkep parçacıklarını yabancı cisimler olarak görür ve kurtarmaya beyaz kan hücreleri gönderir. Bu kan hücreleri daha sonra işlemek için buldukları küçük parçacıkları karaciğere yutup alır. Çoğu dövme mürekkebi parçacığı, kan hücrelerinden çok daha büyüktür, bu da mürekkebi tamamen çıkarmasını önler ve pigmentasyonun cilt altında kalmasını sağlar. Bununla birlikte, dövme tedavisini lazer tedavisini gerekli kılan bu özelliktir.

Peki, lazerler dövmeleri nasıl giderir? Portland dövme çıkarma mağazamızda kullanılan Picosecond ve Cutera lazerleri gibi dövme çıkarma lazerleri, bu daha büyük partikülleri, bağışıklık sistemi tarafından etkili bir şekilde işlenebilen ve temizlenebilen daha küçük partiküllere ayırmaya çalışır. Lazerin yaydığı ışığın frekansı çok önemlidir. Bu lazerler çok sıcaktır ve fototermoliz adı verilen pigment parçacıklarını parçalama işlemi için gerekli olan saniyenin trilyonda biri hızında çalışır. Bu işlem, büyük pigment partiküllerini aşırı ısıtarak termal genleşme nedeniyle genleşmelerine neden olurken, mürekkep partikülünün diğer yarısını soğuk bırakacak kadar hızlı çalışır. Sıcaklıktaki bu fark, parçacığın tam anlamıyla parçalanmasına ve bağışıklık sisteminin karaciğer yoluyla temizleyebileceği daha küçük parçalar oluşturmasına neden olur.

Bu işlem, lazerle dövme silme işleminin dövme çıkarmanın en etkili yöntemi olmasının nedenidir ve neden bu yöntemi diğer dövme silme yöntemlerine göre öneriyoruz.